Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamme

Meteen energie vergelijken in Hamme? Via energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle grote energie aanbieders als o.a. Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Hamme de laagste prijs hanteert. Verder vind je op onze website waardevolle informatie over items als o.a. energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Merchtem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hamme?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Hamme. Van Antargaz tot en met Watz, de keuze is enorm. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energieleveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamme is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hamme, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in de Energiehunter check je verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hamme

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hamme betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Merchtem wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Hamme

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Merchtem
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 32,00%
 • Centrale postcode: 1785
 • Mazout consumptie: 2900 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-hamme

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Hamme gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3300 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij elk contract tref jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Hamme, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Zoals www.energie2030.be + www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Hamme


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €310 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hamme. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hamme. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Hierna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hamme vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hamme en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hamme

De meeste energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Hamme. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Hamme vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Merchtem onderscheiden we nogal wat plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1785. In deze regio kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy prijzen.