Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brussegem

Snel energie vergelijken in Brussegem? Via de Energiehunter doorzoek je supersnel alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Brussegem het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je op deze pagina handige info over onderwerpen als o.a. energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merchtem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire organisaties bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Brussegem?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Brussegem. Van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brussegem is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energietarievenvergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Brussegem, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Via keuzes in de Energiehunter checken jullie eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Brussegem

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Brussegem is Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Merchtem is de netbeheerder van het gas Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Brussegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Merchtem
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 31,90%
 • Postcode: 1785
 • Verbruik Mazout: 2890 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-brussegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Brussegem ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal is het slim om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij ieder abonnement bekijk jij gegevens over herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Brussegem, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante leverancier gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Brussegem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €260 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bieden wij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Brussegem. Dan is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Brussegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Watz. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Brussegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Brussegem en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Brussegem

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Brussegem. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Brussegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Merchtem kennen we meerdere projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1785. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus prijzen.