Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oetingen

Snel energie vergelijken in Oetingen? Via de energievergelijker vind je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als o.a. Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Oetingen het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vind je op onze website bruikbare informatie over thema’s als bijv. energiegebruik in de regio en verschillende contracttypes. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gooik
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 380,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oetingen?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Oetingen. Dit varieert van Engie tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oetingen is voor jouw verbruik? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Oetingen, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van filteren in de prijzenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oetingen

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Oetingen heet Pbe Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gooik is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Oetingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Gooik
 • Populair merk: Brotje
 • Aandeel groen: 31,40%
 • Postcode: 1755
 • Mazout consumptie: 2840 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-oetingen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Oetingen ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 + 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle abonnementen tref je voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oetingen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.poweo.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Oetingen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €330 rendement bieden. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oetingen. Daarna is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Oetingen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Antargaz. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oetingen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oetingen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Oetingen

De meeste energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Oetingen. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Oetingen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Gooik zien we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1755. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco prijzen.