Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mazenzele

Meteen energie vergelijken in Mazenzele? Met behulp van de Energiehunter tref je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders zoals Watz & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Mazenzele voor jou de beste prijs heeft. Verder vergaar je op deze pagina praktische informatie over items zoals energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Opwijk
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Mazenzele?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Mazenzele. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mazenzele is in april 2024? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Mazenzele, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in de tarievenvergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mazenzele

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mazenzele betreft Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Opwijk wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Mazenzele

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Opwijk
 • CV ketel: Wolf
 • Groene stroom: 30,80%
 • Centrale postcode: 1745
 • Mazout: 2780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-mazenzele

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Mazenzele ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 en 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten tref je informatie aangaande type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mazenzele, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Mazenzele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €315 winst geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be lees jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mazenzele. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mazenzele. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je gekozen gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Belpower. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mazenzele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mazenzele en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mazenzele

Tal van energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Mazenzele. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Mazenzele vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Opwijk zijn er nogal wat stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1745. In deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy duurzame energie.