Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kobbegem

Meteen energie vergelijken in Kobbegem? Met behulp van www.energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle grote energie aanbieders als bijv. Mega en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Kobbegem prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s als energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Asse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 295,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Kobbegem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kobbegem. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Zij werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kobbegem is? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Kobbegem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filters in de energievergelijker zoekt men moeiteloos een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Kobbegem

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kobbegem heet Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Asse wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Kobbegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Asse
 • CV Merk: Bulex
 • Groene stroom: 30,20%
 • Hoofdpostcode: 1730
 • Mazout: 2720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-kobbegem

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Kobbegem ligt dit gemiddeld op 1600 m3 + 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk contract check jij data met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kobbegem, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Kobbegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €300 bonus betekenen. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bieden wij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Kobbegem. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kobbegem. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe leverancier. Zoals Luminus, ENGIE of Antargaz. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kobbegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kobbegem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Kobbegem

Tal van organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Kobbegem. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Kobbegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Asse zien we verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1730. In deze buurt kan je wellicht met financiële bonussen participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco duurzame energie.