Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Groot-Bijgaarden

Zonder problemen energie vergelijken in Groot-Bijgaarden? Dankzij energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven als o.a. Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Groot-Bijgaarden de laagste prijs biedt. Verder tref je op deze website bruikbare info over zaken als stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dilbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 300,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Groot-Bijgaarden?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Groot-Bijgaarden. Dat gaat van Lampirus tot en met Luminus, de keuze is reusachtig groot. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 35 providers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Groot-Bijgaarden voor jou is? Vul gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via de energietarievenvergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Groot-Bijgaarden, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van jouw input in de tarievenvergelijker achterhaal je probleemloos een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Groot-Bijgaarden

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Groot-Bijgaarden betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Dilbeek wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Groot-Bijgaarden

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Dilbeek
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene energie: 29,90%
 • Postcodegebied: 1702
 • Mazout: 2690 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-groot-bijgaarden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Groot-Bijgaarden ligt dat gemiddeld op circa 1585 m3 & 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij ieder abonnement zoek je informatie met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Groot-Bijgaarden, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende leverancier beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Groot-Bijgaarden


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €305 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Groot-Bijgaarden. Dan betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Groot-Bijgaarden. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je aanstaande energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Zoals Luminus, ENGIE en ook Belpower. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Groot-Bijgaarden vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Groot-Bijgaarden en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Groot-Bijgaarden

Veel energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Groot-Bijgaarden. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Groot-Bijgaarden vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Dilbeek bestaan er tegenwoordig verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1702. In de regio kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Antargaz vergelijken.