Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Ulriks-Kapelle

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Ulriks-Kapelle? Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle relevante bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Sint-Ulriks-Kapelle prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vergaar je op onze website praktische informatie over thema’s zoals tarieven en zakelijke energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dilbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Ulriks-Kapelle?

Er zijn best veel energieleveranciers in Sint-Ulriks-Kapelle. Dit varieert van Poweo tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment zijn het zo’n 25 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke bedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Ulriks-Kapelle is op dit moment? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze handige vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Ulriks-Kapelle, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de Energiehunter checkt men simpel en snel een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Ulriks-Kapelle

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Ulriks-Kapelle heet Iverlek. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dilbeek is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Sint-Ulriks-Kapelle

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Dilbeek
 • CV ketel: Sime
 • Groene energie: 29,70%
 • Centrale postcode: 1700
 • Mazout verbruik: 2670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-sint-ulriks-kapelle

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Sint-Ulriks-Kapelle is dit gemiddeld zo’n 1575 m3 en 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij elk abonnement tref jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Ulriks-Kapelle, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.wasewind.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Ulriks-Kapelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Ulriks-Kapelle. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Ulriks-Kapelle. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, Essent of Ebem. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Ulriks-Kapelle vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Ulriks-Kapelle en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Ulriks-Kapelle

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Sint-Ulriks-Kapelle. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Sint-Ulriks-Kapelle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Dilbeek zien we diverse opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1700. In de regio kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Elegant vergelijken.