Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellingen

Meteen energie vergelijken in Bellingen? Dankzij energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als Essent & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bellingen voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je via de Energiehunter praktische informatie over topics als wat een geschikt overstapmoment is en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepingen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bellingen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Bellingen. Van Lampirus tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellingen is in april 2024? Vul direct jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bellingen, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter vind jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bellingen

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bellingen is Pbe Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Pepingen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Bellingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Pepingen
 • CV ketel: Pentec
 • Groene stroom: 29,50%
 • Hoofdpostcode: 1674
 • Mazout: 2650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-bellingen

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Bellingen is dat gemiddeld 1565 m3 & 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen lees jij gegevens zoals soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bellingen, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Bellingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €365 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bellingen. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Bellingen. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bellingen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bellingen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Bellingen

Tal van leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Bellingen. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Bellingen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Pepingen zien we steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1674. In de regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Lampirus vergelijken.