Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pepingen

Zonder problemen energie vergelijken in Pepingen? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Pepingen prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s zoals energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pepingen
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Pepingen?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Pepingen. Dat loopt van Poweo tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 40 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pepingen is voor jouw situatie? Geef vlug de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Pepingen, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filteren in de vergelijkingstool detecteer jij probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Pepingen

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van maatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Pepingen heet Pbe Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Pepingen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Pepingen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Pepingen
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene energie: 0,236%
 • Hoofdpostcode: 1670
 • Aantal mazout liters: 2060 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-pepingen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Pepingen is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Van alle contracten check jij details aangaande soort energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Pepingen, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.luminus.be en www.eni.com. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Pepingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €285 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Pepingen. Zo is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Pepingen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Ebem. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Pepingen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Pepingen en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Pepingen

Veel energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Pepingen. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Pepingen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Pepingen onderscheiden we diverse stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1670. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Comfort Energy afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente