Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Genesius-Rode

Direct energie vergelijken in Sint-Genesius-Rode? Middels deze website vind je supersnel alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Genesius-Rode prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vind je op deze website waardevolle info over onderwerpen als o.a. onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Genesius-Rode
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Genesius-Rode?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Sint-Genesius-Rode. Van Poweo tot en met Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Genesius-Rode is in maart 2024? Voer gelijk de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Genesius-Rode, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de vergelijkingstool ontdekken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Genesius-Rode

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Sint-Genesius-Rode betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sint-Genesius-Rode valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Sint-Genesius-Rode

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-sint-genesius-rode

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Sint-Genesius-Rode is dat gemiddeld 1465 m3 + 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Veelal is het slim om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle contracten lees je specificaties m.b.t. type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Genesius-Rode, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Genesius-Rode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €275 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Genesius-Rode. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Genesius-Rode. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de nieuwe gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en ook Belpower. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Genesius-Rode vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Genesius-Rode en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Genesius-Rode

Het merendeel van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Sint-Genesius-Rode. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sint-Genesius-Rode vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Genesius-Rode bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1640. In deze plaats kan je vaak vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz afsluiten.