Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoeilaart

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hoeilaart? Middels deze website vergelijk je probleemloos alle erkende energieleveranciers als Essent & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hoeilaart prijstechnisch het meest interessant is. Voorts tref je op deze website bruikbare info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Bovendien bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoeilaart
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hoeilaart?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Hoeilaart. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoeilaart is die past bij jouw verbruik? Vul direct de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energievergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Hoeilaart, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter ontdekken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hoeilaart

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hoeilaart betreft Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hoeilaart is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Hoeilaart

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Hoeilaart
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel groen: 0,229%
 • Postcode: 1560
 • Aantal mazout liters: 1990 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-hoeilaart

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Hoeilaart bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder pakket vind jij data aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hoeilaart, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hoeilaart


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €320 voordeel geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bieden wij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hoeilaart. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hoeilaart. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste partij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook Watz. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Hoeilaart vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Hoeilaart en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hoeilaart

Het gros van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Hoeilaart. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Hoeilaart vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Hoeilaart kennen we nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1560. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent afsluiten.