Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Halle

Meteen energie vergelijken in Halle? Geholpen door onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle interessante energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Halle prijstechnisch het meest interessant is. Tevens tref je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Halle
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 490,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Halle?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Halle. Dit loopt van Eneco tot aan Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Halle is in februari 2024? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Halle, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Halle

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Halle is Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Halle wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Halle

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Halle
 • CV ketel: Chappee
 • Groene stroom: 0,226%
 • Hoofdpostcode: 1500
 • Gem. mazout: 1960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-halle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Halle is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 en 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder pakket vind je voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Halle, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be + www.aspiravi.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Halle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €375 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Halle. Daarna ben je het voordeligst uit. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Halle. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aankomende leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe partij. Zoals Luminus, Lampiris + Antargaz. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Halle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Halle en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Halle

De meeste energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Halle. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Halle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Halle zijn er allerlei plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1500. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente