Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walhain

Meteen energie vergelijken in Walhain? Middels onze website vind je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders zoals Engie en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Walhain de laagste prijs biedt. Verder verzamel je op deze website uitgebreide informatie over topics als gastarieven en slimme thermostaten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walhain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Walhain?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Walhain. Van Poweo tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het net van Sedilec. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walhain is die past bij jouw verbruik? Voer vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Walhain, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker detecteer jij eenvoudig een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Walhain

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Walhain is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Walhain is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Walhain

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Walhain
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 0,22%
 • Postcode: 1457
 • Mazout consumptie: 1900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-walhain

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Walhain ligt dat gemiddeld op circa 1600 m3 en 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het slim om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van alle pakketten lees jij info met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Walhain, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be en www.belpower.be. De gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Walhain


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €265 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Walhain. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Walhain. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw nieuwe maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of Comfort Energy. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Walhain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Walhain en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Walhain

Het gros van de aanbieders verschaffen onderwijl groene stroom in Walhain. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Walhain vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Walhain bestaan er diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1457. In deze omgeving kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente