Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin

Snel online energie vergelijken in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je supersnel alle bekende energieleveranciers als bijv. Engie en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s als bijv. onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walhain
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin?

Wij zien best veel energieleveranciers in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Van Eneco tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin is op dit moment? Vul snel de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van de keuzevakjes in onze vergelijker vinden jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van energiebedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Walhain is de netbeheerder van het gas Sedilec. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Walhain
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 25,80%
 • Centrale postcode: 1457
 • Verbruik Mazout: 2280 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-nil-saint-vincent-saint-martin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 en 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van alle pakketten bekijk je informatie m.b.t. type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende actie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €375 bonus betekenen. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert jouw aanstaande gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin

Een groot deel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Walhain bestaan er tegenwoordig meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1457. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Watz april 2024.