Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Géry

Snel energie vergelijken in Saint-Géry? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende bedrijven als bijv. Eneco & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Saint-Géry het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op deze website waardevolle info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chastre
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Géry?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Saint-Géry. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Pbe Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Géry is voor jouw situatie? Geef hierna de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Saint-Géry, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de vergelijkingstool detecteert men moeiteloos een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Saint-Géry

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Saint-Géry betreft Pbe Wallonie. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Chastre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Saint-Géry

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Chastre
 • Populaire CV: Faber
 • Groene energie: 25,70%
 • Hoofdpostcode: 1450
 • Mazout consumptie: 2270 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-saint-gery

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Saint-Géry is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle interessante energiebedrijven. Van elk contract tref jij info als type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Saint-Géry, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Saint-Géry


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €310 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Saint-Géry. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Saint-Géry. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Wase Wind. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Saint-Géry vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Saint-Géry en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Saint-Géry

Tal van energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Saint-Géry. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Saint-Géry vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Chastre zien we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1450. In deze buurt kan je soms extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Mega juli 2024.