Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Corbais

Op je gemak energie vergelijken in Corbais? Via deze website tref je snel en simpel alle bekende leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Corbais prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mont-Saint-Guibert
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 315,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Corbais?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Corbais. Dat loopt van Eneco tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Corbais is die past bij jouw verbruik? Vul snel de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Corbais, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij keuzes in de tool checkt men moeiteloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Corbais

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De condities van energie-organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Corbais betreft Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mont-Saint-Guibert is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Corbais

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-corbais

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Corbais is dat gemiddeld 1550 m3 en 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle contracten check je details aangaande type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Corbais, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be + www.wasewind.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Corbais


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €295 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Corbais. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Corbais. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Energy People. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. De gekozen energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Corbais vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Corbais en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Corbais

Een groot deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Corbais. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Corbais vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Mont-Saint-Guibert kennen we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1435. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz overstappen.