Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Gemakkelijk energie vergelijken in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac? Via onze website tref je probleemloos alle grote leveranciers zoals Luminus en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-L’Alleud
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac?

Wij zien best veel energieleveranciers in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac is op dit moment? Vul hierna jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels selecties maken in de energievergelijker zoek jij simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac is Sedilec. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Braine-L’Alleud valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-ophain-bois-seigneur-isaac

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Ophain-Bois-Seigneur-Isaac ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle contracten vind jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.eneco.be. De nieuwe maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €285 winst geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw betreffende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Energie 2030. Vervolgens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ophain-Bois-Seigneur-Isaac vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Bijna alle energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Braine-L’Alleud zien we nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1421. In deze woonplaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz overstappen.