Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nethen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nethen? Door gebruik te maken van onze website ontdek je supersnel alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Nethen de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je via de energievergelijker waardevolle info over items als o.a. de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Grez-Doiceau
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Nethen?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Nethen. Van Engie tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nethen is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze tarievencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Nethen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool zoeken jullie probleemloos een product dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nethen

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Nethen heet Sedilec. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Grez-Doiceau wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Nethen

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Grez-Doiceau
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 24,10%
 • Postcode: 1390
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2110 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-nethen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Nethen ligt dit gemiddeld op 1500 m3 & 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Van ieder pakket check je informatie zoals soort stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Nethen, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.lampiris.be en www.antargaz.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Nethen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €350 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Nethen. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Nethen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Energy People. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Nethen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Nethen en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nethen

Bijna alle energiemaatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Nethen. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Nethen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Grez-Doiceau kennen we nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1390. In deze woonplaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Essent overstappen.