Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bossut-Gottechain

Meteen energie vergelijken in Bossut-Gottechain? Dankzij de energievergelijker vind je moeiteloos alle erkende energie aanbieders als OCTA+ en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Bossut-Gottechain de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je via onze vergelijker praktische info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Grez-Doiceau
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bossut-Gottechain?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Bossut-Gottechain. Van Eneco tot Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig tellen we ruim 20 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bossut-Gottechain is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze prijzencheck ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bossut-Gottechain, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de tool detecteer je gemakkelijk een abonnement dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bossut-Gottechain

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Eigen account

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bossut-Gottechain betreft Sedilec. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Grez-Doiceau valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Bossut-Gottechain

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Grez-Doiceau
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 24,00%
 • Centrale postcode: 1390
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2100 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-bossut-gottechain

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Bossut-Gottechain ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 en 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel is het gunstiger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle contracten check je informatie met betrekking tot herkomst energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bossut-Gottechain, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de leverancier. Zoals www.essent.be en ook www.poweo.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bossut-Gottechain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €285 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bossut-Gottechain. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bossut-Gottechain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere Luminus, Essent of Elegant. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.poweo.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bossut-Gottechain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bossut-Gottechain en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Bossut-Gottechain

Het gros van de energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Bossut-Gottechain. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Bossut-Gottechain vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Grez-Doiceau onderscheiden we vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1390. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie overstappen.