Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Plancenoit

Eenvoudig energie vergelijken in Plancenoit? Met behulp van onze website ontdek je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Plancenoit de beste deal heeft! Voorts bekijk je op onze website bruikbare info over topics zoals het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lasne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 305,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Plancenoit?

Er zijn best veel energieleveranciers in Plancenoit. Van Antargaz tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 bedrijven. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Plancenoit is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Plancenoit, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de energievergelijker bekijk je simpel en snel een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Plancenoit

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Plancenoit heet Sedilec. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Lasne is de netbeheerder van het gas Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Plancenoit

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Lasne
 • Populair merk: Sime
 • Groene energie: 23,70%
 • Centrale postcode: 1380
 • Mazout verbruik: 2070 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-plancenoit

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Plancenoit is dat gemiddeld 1480 m3 & 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van alle pakketten zie je specificaties als type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Plancenoit, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. O.a. www.lampiris.be of www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Plancenoit


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €330 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Plancenoit. In dat geval ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Plancenoit. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare leverancier. Zoals Luminus, ENGIE + Watz. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Plancenoit vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Plancenoit en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Plancenoit

Bijna alle maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Plancenoit. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Plancenoit vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Lasne zien we verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1380. In deze regio kan je soms heel gunstig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant afsluiten.