Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lasne

Eenvoudig energie vergelijken in Lasne? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je eenvoudig alle relevante energieleveranciers als o.a. Mega en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Lasne prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via de Energiehunter waardevolle info over items als bijv. onderwerpenen salderen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lasne
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 470,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lasne?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Lasne. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is enorm. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lasne is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energiehunter tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lasne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de prijzenvergelijker vindt men zonder problemen een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lasne

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lasne betreft Sedilec. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lasne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Sedilec. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Lasne

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Lasne
 • CV Merk: Atag
 • Groene stroom: 0,211%
 • Postcode: 1380
 • Gem. mazout: 1810 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-lasne

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Lasne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 + 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende energie aanbieders. Van elk pakket lees je data zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lasne, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Lasne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €335 rendement bieden. Daartegenover, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Lasne. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Lasne. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE en Energy People. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lasne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lasne en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Lasne

Bijna alle energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Lasne. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lasne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Lasne zijn er meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1380. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Waals Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Lampirus tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente