Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ottignies-Louvain-La-Neuve

Meteen energie vergelijken in Ottignies-Louvain-La-Neuve? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je snel en simpel alle bekende energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Ottignies-Louvain-La-Neuve de scherpste prijs kan bieden. Voorts bekijk je op onze website praktische info over items zoals wat een geschikt overstapmoment is en slimme thermostaten. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ottignies-Louvain-La-Neuve
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,292
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ottignies-Louvain-La-Neuve?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Ottignies-Louvain-La-Neuve. Van Poweo tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ottignies-Louvain-La-Neuve is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze energie check je direct de goedkoopste energieleverancier van Ottignies-Louvain-La-Neuve, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer je moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ottignies-Louvain-La-Neuve

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ottignies-Louvain-La-Neuve heet Sedilec. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Sedilec. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Ottignies-Louvain-La-Neuve

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,292
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-ottignies-louvain-la-neuve

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Ottignies-Louvain-La-Neuve ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 en 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle contracten achterhaal jij gegevens over type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ottignies-Louvain-La-Neuve, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. O.a. www.luminus.be of www.ebem.be. Jouw toekomstige leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ottignies-Louvain-La-Neuve


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €395 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter tref jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Ottignies-Louvain-La-Neuve. Zodanig is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ottignies-Louvain-La-Neuve. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt de gekozen organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Energy People. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw gekozen energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ottignies-Louvain-La-Neuve vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ottignies-Louvain-La-Neuve en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Ottignies-Louvain-La-Neuve

De meeste energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Ottignies-Louvain-La-Neuve. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Ottignies-Louvain-La-Neuve vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve bestaan er vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1340. In deze woonplaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Waals Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Essent tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente