Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Incourt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Incourt? Aan de hand van de Energiehunter vind je snel en simpel alle relevante energieleveranciers zoals Watz en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Incourt prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via de Energiehunter belangrijke info over thema’s als tarieven van energie * gas en salderen. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Incourt
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 495,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Incourt?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Incourt. Dat gaat van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 bedrijven. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Pbe Wallonie. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Incourt is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via onze tarievencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Incourt, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Middels jouw input in de tarievenvergelijker check je probleemloos een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Incourt

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Incourt is Pbe Wallonie. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Incourt is de huidige netbeheerder van het aardgas Sedilec. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Incourt

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Incourt
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene energie: 0,201%
 • Centrale postcode: 1315
 • Verbruik Mazout: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-incourt

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Incourt ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Inzake looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire energie aanbieders. Van elk contract vind je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Incourt, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be en ook www.elegant.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Incourt


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €370 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Incourt. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Incourt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw geselecteerde organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris en Energie 2030. Daarnaast neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Incourt vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Incourt en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Incourt

Een groot deel van de organisaties ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Incourt. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Incourt vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Incourt onderscheiden we verscheidene opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1315. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Waals Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Elegant contract.


Alle plaatsen in deze gemeente