Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roux-Miroir

Snel online energie vergelijken in Roux-Miroir? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Roux-Miroir de laagste prijs biedt. Daarnaast vind je op onze website praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld gastarieven en variabele of vaste tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Incourt
Netbeheerder Elektra:Pbe Wallonie
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Roux-Miroir?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Roux-Miroir. Dit loopt van Poweo tot aan Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Pbe Wallonie. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energieleveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roux-Miroir is die past bij jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Roux-Miroir, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de vergelijkingstool vindt men eenvoudig een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Roux-Miroir

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Roux-Miroir is Pbe Wallonie. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Incourt is de aardgas netbeheerder Sedilec. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Roux-Miroir

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Incourt
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 18,80%
 • Postcodegebied: 1315
 • Mazout consumptie: 1580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Wallonie
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-roux-miroir

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Roux-Miroir is het gemiddelde verbruik ong. 1440 m3 en 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement lees jij details aangaande type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Roux-Miroir, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Roux-Miroir


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Roux-Miroir. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Roux-Miroir. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande energieleverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Essent of Elegant. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Roux-Miroir vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Roux-Miroir en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Roux-Miroir

Een groot deel van de leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Roux-Miroir. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Roux-Miroir vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Incourt kennen we vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1315. In deze woonplaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Waals Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Comfort Energy.