Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bierges

Snel energie vergelijken in Bierges? Geholpen door onze website vind je supersnel alle bekende aanbieders als bijv. Eneco & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Bierges het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over items zoals energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wavre
Netbeheerder Elektra:Regie De Wavre
Netbeheerder AardgasSedilec
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bierges?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bierges. Van Essent tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Regie De Wavre. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bierges is voor jouw situatie? Voer snel de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Bierges, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool detecteren jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Bierges

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bierges is Regie De Wavre. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wavre valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Sedilec. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Bierges

 • Provincie: Waals Brabant
 • Gemeente: Wavre
 • CV Merk: Elco
 • Aandeel duurzaam: 18,40%
 • Centrale postcode: 1301
 • Verbruik stookolie: 1540 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Regie De Wavre
 • Gasregio: Sedilec
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-bierges

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Bierges gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1420 m3 + 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract lees jij details als soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Bierges, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.ecopower.be. De betreffende aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bierges


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 rendement bieden. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bierges. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bierges. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE of Elegant. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bierges vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bierges en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Bierges

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Bierges. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Neem dan de selectie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Bierges vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Wavre kennen we allerlei stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1301. In deze regio kan je soms extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Waals Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus.