Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Middelburg

Direct energie vergelijken in Middelburg? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je probleemloos alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Middelburg de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je op energiehunter.be handige informatie over items zoals energieproblemen en concrete energiebespaartips. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maldegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 455,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Middelburg?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Middelburg. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Middelburg voor jou is? Vul gelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Middelburg, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in de vergelijkingstool vinden jullie gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Middelburg

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Middelburg betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Maldegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Middelburg

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maldegem
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 38,20%
 • Centrale postcode: 9992
 • Aantal mazout liters: 2270 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-middelburg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Middelburg is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en 3450 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Van alle abonnementen achterhaal jij gegevens met betrekking tot type stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Middelburg, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.belpower.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Middelburg


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €280 besparen. Echter, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Middelburg. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Middelburg. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt je aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of Energie 2030. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Middelburg vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Middelburg en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Middelburg

Een groot deel van de energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Middelburg. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Middelburg vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Maldegem zien we allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9992. In deze regio kan je wellicht vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Elegant prijzen maart 2024.