Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Jan-In-Eremo

Snel energie vergelijken in Sint-Jan-In-Eremo? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je supersnel alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Jan-In-Eremo voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken zoals energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Laureins
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 360,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Sint-Jan-In-Eremo?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Sint-Jan-In-Eremo. Van Lampirus tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Jan-In-Eremo is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door middel van de energiehunter ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Jan-In-Eremo, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de energievergelijker checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Jan-In-Eremo

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Sint-Jan-In-Eremo betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Sint-Laureins wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Sint-Jan-In-Eremo

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-sint-jan-in-eremo

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Sint-Jan-In-Eremo is dit gemiddeld zo’n 1470 m3 en 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Rondom contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Bij elk contract check je specificaties zoals type energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Jan-In-Eremo, en de welkomstkorting. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Jan-In-Eremo


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €380 winst geven. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Jan-In-Eremo. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sint-Jan-In-Eremo. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE + ZENO. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Jan-In-Eremo vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Jan-In-Eremo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Jan-In-Eremo

Een aanzienlijk deel van de organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Sint-Jan-In-Eremo. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Sint-Jan-In-Eremo vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Sint-Laureins kennen we steeds meer projectenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9982. In de regio kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Mega prijzen maart 2024.