Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Margriete

Zonder problemen energie vergelijken in Sint-Margriete? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle relevante bedrijven zoals Essent en Comfort Energy. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Margriete de laagste prijs hanteert. Ook tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken zoals energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Laureins
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sint-Margriete?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Margriete. Dat loopt van Lampirus tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel zijn het zo’n 30 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Margriete is voor jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Margriete, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Middels selecties maken in de tarievenvergelijker achterhalen jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Margriete

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Margriete betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Laureins valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Sint-Margriete

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-sint-margriete

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sint-Margriete bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 plus 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contractduur kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Vaak loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk abonnement lees je data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Margriete, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.energie2030.be en ook www.ecopower.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Margriete


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €300 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Margriete. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Margriete. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Margriete vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Sint-Margriete en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Margriete

Bijna alle maatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Sint-Margriete. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Sint-Margriete vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Sint-Laureins kennen we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9981. In de regio kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus prijzen maart 2024.