Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boekhoute

Snel energie vergelijken in Boekhoute? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle bekende energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Boekhoute de laagste prijs biedt. Verder tref je op onze website handige informatie over thema’s zoals onderwerpenen de slimme meter. Daarnaast geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assenede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Boekhoute?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Boekhoute. Dat loopt uiteen van Engie tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 40 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boekhoute is in april 2024? Voer direct de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Boekhoute, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de prijzenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Boekhoute

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Boekhoute heet Imewo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Assenede wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Boekhoute

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Assenede
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 37,30%
 • Postcode: 9961
 • Aantal mazout liters: 2180 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-boekhoute

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Boekhoute is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en nog eens 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij elk contract bekijk jij details over soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Boekhoute, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be + www.trevion.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Boekhoute


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €385 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Boekhoute. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Boekhoute. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Boekhoute vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Boekhoute en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Boekhoute

Het merendeel van de organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Boekhoute. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Boekhoute vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Assenede bestaan er tegenwoordig allerlei acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9961. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo prijzen april 2024.