Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostwinkel

Gemakkelijk energie vergelijken in Oostwinkel? Via energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle relevante leveranciers als Luminus & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Oostwinkel de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op onze website uitgebreide info over topics als o.a. maatschappijen en verschillende contracttypes. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 310,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Oostwinkel?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Oostwinkel. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energie-organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostwinkel is voor jouw verbruik? Voer direct de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oostwinkel, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de prijzenvergelijker bekijken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oostwinkel

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Oostwinkel is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lievegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Oostwinkel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel groen: 36,70%
 • Hoofdpostcode: 9931
 • Verbruik Mazout: 2120 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-oostwinkel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Onder andere aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Oostwinkel is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 + 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij alle contracten check jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oostwinkel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Onder andere www.engie.be en www.poweo.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oostwinkel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €285 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oostwinkel. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oostwinkel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw aankomende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Poweo. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oostwinkel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oostwinkel en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Oostwinkel

Tal van bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Oostwinkel. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oostwinkel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Lievegem kennen we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9931. In deze regio kan je vaak heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus prijzen februari 2024.