Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lovendegem

Eenvoudig energie vergelijken in Lovendegem? Geholpen door onze website check je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Lovendegem prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je via onze vergelijker handige informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lievegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 205,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lovendegem?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Lovendegem. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lovendegem voor jou is? Geef gelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Lovendegem, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool achterhalen jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lovendegem

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Lovendegem is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lievegem wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Lovendegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lievegem
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 36,40%
 • Postcodegebied: 9920
 • Gem. mazout: 2090 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-lovendegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Lovendegem ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 & 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen achterhaal je voorwaarden zoals type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lovendegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lovendegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 korting realiseren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder tref je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lovendegem. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lovendegem. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt je nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste maatschappij. Bijv. Eneco, Essent en Ebem. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Lovendegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lovendegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lovendegem

Tal van bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Lovendegem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Lovendegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Lievegem zien we allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9920. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent prijzen maart 2024.