Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vurste

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Vurste? Geholpen door deze website tref je supersnel alle interessante aanbieders zoals Watz en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Vurste het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast lees je op deze website waardevolle info over thema’s zoals energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gavere
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vurste?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Vurste. Dat loopt uiteen van Engie tot aan Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vurste is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vurste, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie simpel en snel een energie-abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vurste

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vurste betreft Imewo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gavere is de netbeheerder van het gas Imewo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Vurste

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gavere
 • Populaire CV: Agpo
 • Groene energie: 36,10%
 • Hoofdpostcode: 9890
 • Verbruik Mazout: 2060 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-vurste

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Vurste is dat gemiddeld 1590 m3 + 3345 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Met betrekking tot looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement vind je specificaties zoals type energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vurste, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.zeno.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vurste


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bieden wij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vurste. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Vurste. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Trevion. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vurste vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vurste en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Vurste

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Vurste. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Vurste vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Gavere kennen we steeds meer projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9890. In deze woonplaats kan je vaak heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo prijzen.