Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Asper

Gemakkelijk energie vergelijken in Asper? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Asper de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over onderwerpen zoals energieaansluitingen en zakelijke energie. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gavere
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Asper?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Asper. Van Essent tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Asper is in maart 2024? Geef hierna de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Asper, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter bekijken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Asper

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Asper heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gavere is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Asper

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gavere
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene energie: 35,70%
 • Postcode: 9890
 • Verbruik stookolie: 2020 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-asper

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In Asper is dat gemiddeld 1570 m3 en 3325 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen zoek je specificaties over herkomst energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Asper, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.energie2030.be of www.elegant.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Asper


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €335 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Asper. Op die manier is de besparing het grootst. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Asper. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Asper vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Asper en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Asper

Tal van aanbieders leveren onderhand groene stroom in Asper. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Asper vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Gavere onderscheiden we vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9890. In de regio kan je soms extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Watz prijzen.