Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Machelen

Eenvoudig energie vergelijken in Machelen? Via de energievergelijker doorzoek je probleemloos alle interessante maatschappijen als o.a. Mega & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Machelen de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s zoals gastarieven en verschillende contracttypes. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zulte
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 285,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Machelen?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Machelen. Dat loopt uiteen van Eneco tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Machelen is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Machelen, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker zoek jij probleemloos een abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Machelen

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Machelen is Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zulte valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Machelen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zulte
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel groen: 35,20%
 • Centrale postcode: 9870
 • Gem. mazout: 1970 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-machelen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Machelen ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Bij elk pakket vind jij data met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Machelen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be + www.eneco.be. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Machelen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €390 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Machelen. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Machelen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt jouw toekomstige aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Eni. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Machelen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Machelen en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Machelen

De meeste bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Machelen. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Machelen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Zulte bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9870. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent prijzen.