Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zulte

Gemakkelijk energie vergelijken in Zulte? Geholpen door deze website vergelijk je overzichtelijk alle relevante energiebedrijven als Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Zulte de laagste prijs hanteert. Verder tref je op energiehunter.be handige informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld onderwerpenen slimme thermostaten. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zulte
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zulte?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zulte. Van Eneco tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 35 bedrijven. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zulte is in februari 2024? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Zulte, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in onze vergelijker achterhaalt men gemakkelijk een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zulte

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Zulte heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zulte is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Zulte

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zulte
 • CV ketel: Atag
 • Groene stroom: 0,284%
 • Hoofdpostcode: 9870
 • Mazout verbruik: 2540 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-zulte

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Zulte is dit gemiddeld zo’n 1590 m3 plus 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Dikwijls is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Van alle contracten vind jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Zulte, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.zeno.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zulte


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €255 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zulte. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zulte. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste maatschappij. Onder andere OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zulte vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zulte en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Zulte

Tal van aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Zulte. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Zulte vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Zulte zijn er steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9870. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Lampirus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente