Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken De Pinte

Op je gemak energie vergelijken in De Pinte? Middels www.energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle grote bedrijven als o.a. Luminus en Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in De Pinte de laagste prijs biedt. Daarbij bekijk je op deze website uitgebreide info over topics als bijv. onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Pinte
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 260,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in De Pinte?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in De Pinte. Dit loopt van Eneco tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Pinte is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van De Pinte, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van de keuzevakjes in de vergelijkingstool zoeken jullie probleemloos een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in De Pinte

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in De Pinte is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente De Pinte is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts De Pinte

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: De Pinte
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,282%
 • Postcodegebied: 9840
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2520 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-de-pinte

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving De Pinte ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter loont het om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk abonnement check je informatie over type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in De Pinte, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende actie gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in De Pinte


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €370 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in De Pinte. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor De Pinte. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of natuurlijk Ebem. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven De Pinte vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in De Pinte en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in De Pinte

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in De Pinte. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in De Pinte vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente De Pinte bestaan er vele opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9840. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Mega diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente