Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wortegem-Petegem

Direct energie vergelijken in Wortegem-Petegem? Met behulp van onze website achterhaal je moeiteloos alle grote energiebedrijven zoals Watz en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Wortegem-Petegem de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je via onze vergelijker praktische info over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wortegem-Petegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wortegem-Petegem?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wortegem-Petegem. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wortegem-Petegem is die past bij jouw verbruik? Vul direct je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze tarievencheck vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wortegem-Petegem, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels filters in de Energiehunter vindt men eenvoudig een product dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wortegem-Petegem

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eigen account

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wortegem-Petegem is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wortegem-Petegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Wortegem-Petegem

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-wortegem-petegem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Wortegem-Petegem ligt dit gemiddeld op 1555 m3 en 3305 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle abonnementen zoek jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wortegem-Petegem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wortegem-Petegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Wortegem-Petegem. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wortegem-Petegem. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Ebem. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wortegem-Petegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wortegem-Petegem en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wortegem-Petegem

Bijna alle energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Wortegem-Petegem. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Wortegem-Petegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Wortegem-Petegem zijn er verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9790. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Engie diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente