Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moregem

Snel online energie vergelijken in Moregem? Door gebruik te maken van deze website ontdek je moeiteloos alle grote energieleveranciers als Essent & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Moregem de scherpste prijs kan bieden. Ook tref je op onze website belangrijke informatie over thema’s als bijv. overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wortegem-Petegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Moregem?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Moregem. Van Eneco tot aan Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moregem is? Voer hieronderde privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Moregem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in onze vergelijker checkt men gemakkelijk een abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Moregem

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De producten van energiebedrijven en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Moregem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wortegem-Petegem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Moregem

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-moregem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Moregem is dat gemiddeld 1585 m3 & 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In de regel is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract tref jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Moregem, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.antargaz.be. De betreffende aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Moregem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €355 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Moregem. Dan is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Moregem. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of Wase Wind. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Moregem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Moregem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Moregem

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Moregem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Moregem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Wortegem-Petegem kennen we nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9790. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus diensten.