Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ouwegem

Snel online energie vergelijken in Ouwegem? Middels energiehunter.be check je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Ouwegem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ouwegem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ouwegem. Dat loopt van Lampirus tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 35 bedrijven. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ouwegem is in februari 2024? Vul snel jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ouwegem, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker vind jij moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ouwegem

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Ouwegem heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Kruisem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Ouwegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene stroom: 31,30%
 • Hoofdpostcode: 9750
 • Mazout: 1580 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-ouwegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Ouwegem ligt dit gemiddeld op 1555 m3 + 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk pakket lees je details zoals soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ouwegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.eneco.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ouwegem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €385 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Ouwegem. Zo realiseer je de hoogste besparing. Let op, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ouwegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de aankomende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. Luminus, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Hierna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ouwegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ouwegem en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Ouwegem

Een groot deel van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Ouwegem. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Ouwegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Kruisem zijn er allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9750. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo energie.