Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Welden

Op je gemak energie vergelijken in Welden? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Welden voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je op deze website praktische info over thema’s zoals onderwerpenen verschillende contractsoorten. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 375,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Welden?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Welden. Dit varieert van Antargaz tot een speler als Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Welden is op dit moment? Voer snel de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Welden, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de vergelijkingstool ontdekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Welden

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Welden is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Oudenaarde is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Welden

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • CV ketel: Intergas
 • Groene stroom: 31,10%
 • Postcode: 9700
 • Aantal mazout liters: 1560 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-welden

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Welden ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en nog eens 3310 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden zoals herkomst energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Welden, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder tegengekomen? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.luminus.be en ook www.elegant.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Welden


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €360 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Welden. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Welden. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt de geselecteerde gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE + Comfort Energy. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. De aanstaande maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Welden vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Welden en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Welden

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Welden. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Welden vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Oudenaarde zien we vele projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9700. In deze omgeving kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy energie.