Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mater

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Mater? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Eneco & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Mater de laagste prijs biedt. Bovendien lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over topics als tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mater?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Mater. Van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mater is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Mater, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter bekijkt men simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Mater

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mater heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oudenaarde is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Mater

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene energie: 30,50%
 • Centrale postcode: 9700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-mater

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Mater bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1515 m3 + 3495 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement tref jij voorwaarden aangaande type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mater, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mater


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €280 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Mater. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Mater. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mater vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mater en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Mater

Veel leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Mater. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Mater vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Oudenaarde zien we allerlei projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9700. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Eneco energie.