Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eine

Snel energie vergelijken in Eine? Aan de hand van onze website vergelijk je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als bijv. Mega & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Eine de laagste prijs biedt. Tevens check je via de Energiehunter waardevolle informatie over topics als de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 285,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Eine?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Eine. Dat loopt van Engie tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-organisaties mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eine is die past bij jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, energieleveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Eine, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties in de energievergelijker vind je verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Eine

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Eine is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oudenaarde valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Eine

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 30,10%
 • Hoofdpostcode: 9700
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2970 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-eine

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Eine ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 plus 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij elk contract lees jij data met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eine, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.elegant.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Eine


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €365 bonus betekenen. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eine. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Eine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elk jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de toekomstige energie-organisatie de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Trevion. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Eine vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Eine en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Eine

Veel energiemaatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Eine. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Eine vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Oudenaarde onderscheiden we allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9700. In deze regio kan je vaak extra voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo maart 2024.