Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Edelare

Snel energie vergelijken in Edelare? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle interessante maatschappijen als bijv. Eneco en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Edelare voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je op onze website belangrijke informatie over topics zoals energiebesparing in huis en zakelijke energie. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Edelare?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Edelare. Van Engie tot aan Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke leveranciers je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Edelare is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energiehunter tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Edelare, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de Energiehunter detecteert men zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Edelare

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Edelare heet Intergem. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oudenaarde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Edelare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • CV Merk: Bosch
 • Groene energie: 30,00%
 • Centrale postcode: 9700
 • Gem. mazout: 2960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-edelare

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Edelare bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 + 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle contracten bekijk je voorwaarden als herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Edelare, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Edelare


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €305 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Edelare. Op die manier ben je het voordeligst uit. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Edelare. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en Ebem. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Edelare vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Edelare en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Edelare

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Edelare. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Edelare vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Oudenaarde kennen we steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9700. In deze woonplaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Elegant maart 2024.