Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudenaarde

Zonder problemen energie vergelijken in Oudenaarde? Geholpen door energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende bedrijven als bijv. Luminus en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Oudenaarde de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s zoals verbruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Oudenaarde?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oudenaarde. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudenaarde is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Oudenaarde, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker zoek je gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Oudenaarde

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van maatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Oudenaarde is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudenaarde is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Oudenaarde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel groen: 0,275%
 • Hoofdpostcode: 9700
 • Verbruik stookolie: 2450 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-oudenaarde

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Oudenaarde is dit gemiddeld zo’n 1545 m3 plus 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Rondom contracten kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder contract lees je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Oudenaarde, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.lampiris.be + www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oudenaarde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €275 besparen. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oudenaarde. Dan is de besparing het grootst. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oudenaarde. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE en Ecopower. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De toekomstige aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oudenaarde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oudenaarde en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Oudenaarde

Bijna alle bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Oudenaarde. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Oudenaarde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Oudenaarde zijn er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9700. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo energie.


Alle plaatsen in deze gemeente