Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ename

Zonder problemen energie vergelijken in Ename? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Ename de beste deal heeft! Bovendien bekijk je op deze website belangrijke informatie over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenaarde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ename?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ename. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ename is voor jouw situatie? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Ename, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de tool zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ename

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Ename heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudenaarde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Ename

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenaarde
 • Populair merk: AWB
 • Groene stroom: 30,20%
 • Postcode: 9700
 • Verbruik Mazout: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-ename

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Ename gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 + 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Veelal kan het uit om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket check jij informatie over herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Ename, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be en ook www.ebem.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ename


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Ename. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Ename. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt de geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste leverancier. Zoals Eneco, Essent + Belpower. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. De nieuwe energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ename vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ename en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Ename

Het merendeel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Ename. Echter is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Ename vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Oudenaarde bestaan er allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9700. In de regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Antargaz maart 2024.