Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zulzeke

Zonder problemen energie vergelijken in Zulzeke? Via www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle interessante energie aanbieders als bijv. Mega en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Zulzeke voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. overstappen en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kluisbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zulzeke?

We zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Zulzeke. Van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zulzeke is op dit moment? Geef hieronderde privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zulzeke, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij selecties in de prijzenvergelijker vind je probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zulzeke

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zulzeke betreft Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kluisbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Zulzeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kluisbergen
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 29,80%
 • Postcode: 9690
 • Verbruik stookolie: 2940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-zulzeke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zulzeke is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van ieder abonnement lees je informatie zoals soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zulzeke, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be en www.eneco.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Zulzeke


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €295 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zulzeke. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Zulzeke. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste partij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Ecopower. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Zulzeke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zulzeke en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zulzeke

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Zulzeke. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Zulzeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Kluisbergen bestaan er steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9690. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus maart 2024.