Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nukerke

Eenvoudig energie vergelijken in Nukerke? Geholpen door energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven als bijv. Watz en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Nukerke de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je op deze website nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maarkedal
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Nukerke?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nukerke. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nukerke is in maart 2024? Geef hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nukerke, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties maken in de prijzenvergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nukerke

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Nukerke betreft Intergem. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Maarkedal wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Nukerke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Maarkedal
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene stroom: 29,30%
 • Postcode: 9681
 • Verbruik stookolie: 2890 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-nukerke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Nukerke ligt dit gemiddeld op 1455 m3 en 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van elk abonnement zie je details zoals type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nukerke, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be of www.zeno.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nukerke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €285 besparen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nukerke. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Nukerke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Aspiravi. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Nukerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Nukerke en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nukerke

De meeste bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Nukerke. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Nukerke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Maarkedal bestaan er meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9681. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Eneco maart 2024.