Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Etikhove

Snel online energie vergelijken in Etikhove? Middels energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Etikhove prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je op deze website handige info over topics als bijv. leveranciers en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Maarkedal
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Etikhove?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Etikhove. Dat loopt van Poweo tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Zij werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke maatschappijen je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Etikhove voor jou is? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Etikhove, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker zoek jij probleemloos een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Etikhove

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Etikhove heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Maarkedal valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Etikhove

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-etikhove

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Etikhove bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 & 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder abonnement zoek jij info aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Etikhove, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Etikhove


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €260 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Etikhove. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Etikhove. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt je gekozen energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ecopower.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Etikhove vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Etikhove en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Etikhove

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Etikhove. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Etikhove vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Maarkedal bestaan er diverse initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9680. In deze omgeving kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Engie februari 2024.