Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Parike

Op je gemak energie vergelijken in Parike? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Parike de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je op deze website handige informatie over thema’s zoals energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Parike?

Er zijn flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Parike. Dat loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Intergem. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Parike is op dit moment? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Parike, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in de vergelijkingstool zoekt men probleemloos een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Parike

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Parike heet Intergem. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brakel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Parike

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 28,80%
 • Centrale postcode: 9661
 • Mazout: 2840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-parike

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Parike gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 plus 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van ieder pakket achterhaal je voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Parike, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.antargaz.be. De betreffende energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Parike


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €260 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Parike. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Parike. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste partij. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Parike vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Parike en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Parike

Bijna alle energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Parike. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Parike vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Brakel zien we vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9661. In deze omgeving kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Elegant overstappen.