Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Michelbeke

Op je gemak energie vergelijken in Michelbeke? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers zoals Eneco en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Michelbeke de beste deal heeft! Tevens vind je op deze pagina handige informatie over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Bovendien komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 215,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Michelbeke?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Michelbeke. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 35 maatschappijen. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Michelbeke is voor jouw situatie? Voer hieronderde privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Michelbeke, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de prijzenvergelijker achterhaal je simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Michelbeke

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Michelbeke betreft Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Brakel wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Michelbeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 28,30%
 • Postcodegebied: 9660
 • Aantal mazout liters: 2790 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-michelbeke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Michelbeke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 plus 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Bij ieder abonnement zie jij info over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Michelbeke, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be en www.zeno.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Michelbeke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €345 bonus betekenen. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Michelbeke. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Michelbeke. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt de toekomstige aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Lampiris + Energy People. Hierna kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Michelbeke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Michelbeke en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Michelbeke

Het gros van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Michelbeke. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Michelbeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Brakel zijn er vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9660. In deze plaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Luminus overstappen.